20. huhtikuuta 2017

Kevätloma Kroatiassa osa 2


Minikesälomamme piristi minua kyllä todella paljon. Sain paljon d-vitamiinia, raikasta ilmaa ja hyvää mieltä. Yritin bongailla kissoja ja sainkin niitä noin 10 kappaletta, mutta en päässyt silittämään yhtäkään.


Käytiin joka päivä kuljeksimassa muurien ympäröimässä vanhassa kaupungissa. Eräänä iltana näimme nuoren katumuusikkopojan, joka soitti sähkökitarallaan Shine on you crazy diamond ! Ja vielä tosi hyvin <3

















Mäen päällä sijaitseva puutarha oli kaunis, keväisen vihreä. Ei enää kauaa, kun saadaan tällainen vehreys Suomeenkin!






































Tästä Puntamikalla sijaitsevasta rantaravintolasta saa hyvää pizzaa! Olin jo pitkään haaveillut kasvispizzasta. Panu ja hänen bändikaverinsa tilaavat aina Pizzataxista pizzaa, ennen kuin aloittavat musisoinnin. Syön yleensä Panun pizzasta jääneet jämät. Eli syön oikeastaan aika useinkin pizzaa, mutta en ikinä uskalla ottaa omaa, kun se olisi niin iso. Pelkään että syön kerralla liikaa ja tulee paha olo. Niin mulle yleensä käy, koska olen oikeastaan aika huono kontrolloimaan syömistäni, jos ruokaa on liikaa saatavilla ja olen yksin. Siksi mä en pysty mitenkään ostamaan herkkuja varastoon tai tekemään jotain isoa kattilallista ruokaa, jota pitäisi riittää useammalle päivälle. Siksi en myöskään ikinä kokkaa itselleni mitään liian hyvää ruokaa. Korkeintaan papuja, soijaa ja kasviksia. Tykkään kyllä mun kasvismössistäni, mutta oon aika onnellinen kun pääsen nauttimaan ravintolaan maukasta ruokaa! Otin kasvispizzan siksi, koska rakastan paahdettuja kasviksia enkä voi sietää jotain makkaroita ja muuta huonolaatuista lihaa. Ensimmäisenä päivänä kävimme samassa ravintolassa ja otin ranskalaisia ja jonkun pihvin. Kasvisvaihtoehtoja kun ei ollut ja pizzaa ei tehnyt mieli. Söin pihviä nälkääni vaikka samalla inhosin syödä sellaista. En oikein pysty syömään paljon mitään lihaa nykyään. Sen pitää olla todella korkealaatuista ja rasvatonta lihaa, että pystyn syömään inhotuksen tunnetta tuntematta. Ja sellainen liha on kallista. Joten, parempi vaan olla kasvissyöjä. Vegaanit ovat varmasti yli-ihmisiä. Tuntuisi täysin mahdottomalta luopua maitosuklaasta :S





Maisemat ravintolan äärellä


Lomamme aikana haistatin anoreksialle paskat ja söin joka päivä suklaata. Ja sipsiä. Jopa aamiaiseksi :O

4 kommenttia:

  1. Ei me vegaanit (ainakaa minä) mitää yli-ihmisiä olla :D nykyään monista isoista marketeista muuten saa ichocin vegaanista riisimaitosuklaata, se on hyvää <3 mut kaikki eläintuotteiden vähentäminen on hyvästä ja ite arvostan sitä tosi paljon, että ihmiset yrittää vähentää eläintuotteiden kulutusta, vaikkei täysvegaaniksi haluaisikaan ryhtyä :)

    Aivan ihana loma ollut teillä kuvien perusteella. Itselläni on kanssa ollut pitkään haaveena matkustaa Kroatiaan. Mistä bongasitte halvat lennot?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ooh! Pitääpä kokeilla tuota suklaata, jos löydän sitä joskus! Kiitos vinkistä :) Juu, ei kaikkien tarvitse olla niin ehdottomia, kunhan vähentää eläintuotteita sen verran kuin pystyy. Mun mielestä vegaaneilla on kuitenkin aika hyvä itsekuri.

      Vegaanius voisi oikeastaan olla erittäin hyvä juttu minulle. Sen avulla ruokavaliostani voisi tulla monipuolisempi, kun pitää oikeasti alkaa keksimään vaihtoehtoja ainaisen kinkkujuustovoileivän tilalle. Voisin kyllä seuraavaksi jättää leivän päälle laittamani juuston pois ja keksiä tilalle jotain muuta. En ole mikään juustohullu muutenkaan.

      Bongattiin lennot Skyscanner.fi:stä. Liput käytiin kuitenkin ostamassa suoraan Norwegianin sivuilta.

      Poista
  2. Oh, mikä klassinen kaunotar siellä käyskentelee. <3 Olet kuin jokin antiikin jumalatar. Hatunnostot tuolle, että haistatit paskat anoreksialle lomalla. Rohkeutta sulle jatkaa samaa rataa myös loman jälkeen, että jaksat niin hyvin kuin mahdollista! :) Itse yritän ruveta syömään vähän ravintorikkaampaa ruokaa, vaikka se haastavaa onkin. Ei sillä, että mun pitäisi nostaa painoa, mutta muun voinnin kannalta, ja että jaksaisi tehdä muutakin kuin vain koomata neljän seinän sisällä. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hui mitä kehuja :D Kiitos ihana Amanda. Olen syönyt nyt loman jälkeen paljon rennommin kuin ennen lomaa :) Minullakin on haasteena tuo ravintorikkaamman ruuan syöminen, sillä väsymys painaa edelleen. Tsemppiä meille!

      Poista