18. huhtikuuta 2017

Kevätloma Kroatiassa osa 1, Zadar


Lähdimme pääsiäislomalle Panun kanssa. Lentomme saapui Splitiin. Haimme vuokra-auton ja ajoimme Zadariin, jossa majoituimme.  Lämpötila on liikkunut Kroatian rannikolla18-22 asteen paikkeilla ja aurinko on paistanut joka päivä. Nyt on lämpimämpää kuin normaalisti tähän vuoden aikaan. Suomen mittakaavassa täällä on ihan täysi kesä, mutta itse Kroatian kesään verrattuna täällä on vielä kylmä. Joka päivä kyllä on pärjännyt minihameessa, pikkutopissa ja sandaaleissa. Jopa bikineissä. Välillä tuulee vähän kylmästi, ja joutuu laittamaan takin ja sukkahousut.
 
Oli yksi erityinen asia, jonka huomasin itsessäni matkan aikana. Mulla on vuosikausia ollut sellaista, että pitkään istumisesta (vaikkapa lentokoneessa), kävelemisestä ja muuten vaan aktiivisesta olemisesta, tulee kolotusta etenkin alaselkään. Tällä reissulla kuitenkin mun kroppa oli vapaa kivuista. Se johtuu varmasti siitä, että mä teen nykyään melko säännöllisesti joogaliikkeitä ja venytysliikkeitä, etenkin selällä. Mun ei enää siis tarvitse maata sängyssä pitkän aikaa palautuakseni rasituksesta, mikä on aivan mahtavaa!   




































































 Majoituttiin edulliseen, mutta oikein kodikkaaseen asuntoon, joka sijaitsi 200 metrin päästä rannalta.


Valitsin edullisten kämppien joukosta juuri tämän, sillä kaunis lämpimän sävyinen puusisustus miellyttää silmääni kovasti.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti