31. joulukuuta 2015

Joulupäivä Espanjassa

Meillä on ollut ihana loma Costa del Solilla. Ajattelin, että teen taas useamman postauksen, joissa kerron eri päivistä ja paikoista, joissa olemme käyneet. Näitä lomatarinoita on niin hauska tehdä ja tästä tulee minullekin kiva muistokirja.


 Alhaurin de la Torre-nimisessä kylässä sijaitsevan kämppämme olohuone.
Costa del Solissa on paljon erilaisia mielenkiintoisia kaupunkeja, joihin on helpointa tutustua oman auton kyydissä. Panu on hengannut tuolla aikaisemmin aika paljon, niin hän tiesi hyvin kaikki paikat.


Marbella








Joulupäivänä sää oli paras mahdollinen. Alkupäivästä oli hivenen pilvistä ja harmaata, kuten kuvissa näkyy, mutta iltapäivällä aurinko rupesi paistamaan täysillä. Kävimme ensin siis Marbellassa ja sen jälkeen lähdimme paistattelemaan päivää Benalmadenan rannalle.














Aina kun kaupunki vaihtui, siitä ilmoitettiin näkyvästi.


Benalmadenan komein liikenneympyrä. Loman aikana huomioni kiinnittyi hyvin paljon liikenneympyröihin. Niihin on nimittäin panostettu tuolla! Costa del Solilla (en tiedä muusta Espanjasta) on paljon enemmän liikenneympyröitä kuin tavallisia risteyksiä. Kaupunkien kaikki trafiikkipallot on koristeltu keskeltä todella komeasti erilaisilla patsailla, jouluvaloilla ja monumenteilla. En ehtinyt ottaa kuvaa kaikista älyttömimmästä liikenneympyrästä: 1,5 metrin korkuisia marmoripalloja, joille oli ommeltu ihan omat tottulakit!





Merivesi oli kylmää, mutta uskaltauduin kyllä pomppimaan aalloissa ja keräilemään näkinkenkiä. Tuntui aika epätodelliselta.
















Koska meilläkin on täällä pääkaupunkiseudulla oma Shamrock ja siellä on todennäköisesti tänään rankat uudenvuodenbileet.


Benalmadenan satama on ihan uskomaton. Rakennukset ovat niin ylellisen ja palatsimaisen näköisiä. Katselimme tuolla asuntoilmoituksia, niin halvempia nuo kämpät kuitenkin ovat kuin Helsingissä.








Liikenneympyrä jälleen


Liikenneympyröiden lisäksi minua ilahduttivat alhaiset hinnat ruokakaupoissa sekä vapaa alkoholipolitiikka. Ostimme tuosta lähikaupastamme reilulla 50 eurolla ruokaa, ja sen kunniaksi saimme ilmaiseksi kaksi pulloa kuohuviiniä! Tuollaista ei voisi ikimaailmassa tapahtua Suomessa, ja jos tapahtuisi, niin kauppias joutuisi oikeuteen ja saisi pahemman vankilatuomion kuin murhaajaraiskaaja. Ja vaikka täällä saa jokaisesta kaupasta ja kioskista väkeviä alkoholeja halvalla, en ole nähnyt täällä yhtäkään rapajuoppoa tai vähänkään humalassa olevaa ihmistä.



En jaksa tänään kirjoittaa enempää, joten ei muuta kuin
Ihanaa vuotta 2016! t. Linda ja Panu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti