30. elokuuta 2018

Kaunis Tarvaspää

Harvemmin tulee käytyä museoissa. Gallen-Kallelaan halusin oikeastaan siksi, että pihapiirit ja rakennukset näyttivät niin kauniita. Oli mukavaa nähdä ja kokea jotain uutta, mutta museo ei ollut ihan hintansa arvoinen. Tavaraa ja taidetta oli vähän, vain parissa huoneessa ensimmäisessä kerroksessa. Yläkerrat olivat käytännössä tyhjiä. Pääsymaksu on aikuiselta 9 euroa, mutta mielestäni museo on max 3 euron arvoinen. Muuten voin kyllä paikkaa suositella. Museotaloa vastapäätä sijaitseva huvilakahvila on todella ihana. Hinnat ovat melko suolaiset, mutta rocky road-kakkupala oli todella herkullinen. Ja miljöö hyvin miellyttävä. Alaspäin pihalta kävellessä löytyy kaunista metsää ja pieni uimaranta.
































Sitten se museo. Tämä on luonnostelma kuuluisasta teoksesta.


Tuo päivänvarjo oli mun lempiesine. Museossa oli Mary-näyttely eli Akselin vaimon tavaroita. Päivänvarjo oli varmaankin hänen.




















PEP5I <3





Vielä kerkesi uimaan samana iltana.











21. elokuuta 2018

UFFin alennuspäivien löytö ja Myllyjärvi


Myllyjärvi ja sitä ympäröivä metsä on Suomen luontoa kauneimmillaan.


UFFin 2 euron päivänä Kampin myymälästä heti ovensuusta löytyi tällainen. Ihme, ettei kukaan vielä ollut ottanut sitä. No, se olikin lasten kokoa, oli just ja just tarpeeksi pitkä mulle.


 Lähdettiin samana iltana uimaan ja otettiin mekkokuvia.































  
Iltauinnille!


Tuo rannan ympäristö on ihan uskomattoman kaunis. Ranta on mäkeä ja kalliota. Ei tullut otettua tarpeeksi kuvia tuolta, joten upeus ei ihan välity, mutta tuo on kyllä kaunein paikka, jossa olen uinut.  


Tuolta kalliolta on hauskaa liukua veteen.

15. elokuuta 2018

Herkullinen banaani-linssipata

  

Onnistuin ensimmäistä kertaa tekemään linsseistä superhyvää ruokaa ja siksi haluan jakaa tämän maittavan reseptin! Löysin tämän alunperin niin, että googlasin, löytyykö netistä mitään Unicafen reseptejä, ja löysin yhden ainoan: juuri sen, jota olin viimeksi Unicafessa syönyt ja tykännyt kovasti.

Löysin sen siis täältä:

https://blogs.helsinki.fi/hyy-ymp/unicafe-klassikko-intialainen-banaani-linssipata/

Tämäkään ei tosin ole reseptin alkuperäinen paikka, vaan HYY:n blogi oli ottanut sen täältä:

 http://maustemittakaava.blogspot.com/2014/08/intialainen-banaani-linssipata.html

Eli en ole varma, onko resepti alunperin Unicafen, Maustemittakaava-blogin pitäjän vai jonkun muun. Ajattelin ensin, että kirjaan tähän mun vinkkejä reseptiin, mutta laitankin koko reseptin tähän omana parempana versiona. Paria maustetta ja banaania on enemmän, pari tarkennusta, huomioita ja yksi kohta, joka nopeuttaa tekoa. Alkuperäisessä reseptissä on vain 1 banaani, mutta kannattaa laittaa kaksi, jotta saa ihan oikeasti banaanin makua. Linssit kannattaa keittää erikseen alkuvalmistelujen aikana. Linssit kypsyy tosi huonosti tuossa padassa, voi joutua lisäämään vettäkin ja siinä samassa maku laimenee. Niiden keittoaika on kuitenkin aika pitkä, 25 minuuttia. Tuore korianteri on tärkeä mauste. Jauhettua en itse laittanut ollenkaan, vaikka sekin tuolla reseptissä lukee. Inkivääriä voi raastaa paljon enemmän kuin alkuperäisessä ohjeessa. Lisukkeeksi sopii riisi, ohra, cuscus tms., mutta mun mielestä tää on itsessään niin hyvää, etten yleensä laita mitään lisäkettä :)

*

 Intialainen banaani-linssipata
 (yksi pannullinen)

 1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
peukalon kokoinen inkiväärin pala
1 keskikokoinen omena
1 tl kurkumaa
1 tl juustokuminaa
1 tl korianteria
1 tl garam masalaa
1 tl currya
4 dl vettä + 1 kasvisliemikuutio
2 dl kookosmaitoa
2 dl vihreitä kuivia linssejä
2 isoa banaania
ripaus pippuria
tuoretta korianteria

1. Huuhdo linssit ja keitä niitä ainakin 15 minuuttia.

2. Laita myös 4 dl vettä kiehumaan ja lisää 1 kasvisliemikuutio.

3. Hienonna sipuli ja raasta inkivääri. Heitä ne pannulle ja kuullota tilkassa öljyä.

4. Lisää pannulle pieneksi kuutioitu omena ja anna pehmetä hetki.

5. Lisää joukkoon puolikypsät linssit, kasvisliemi ja kookosmaito.

6. Lisää mausteet. Jos linssit ovat vielä kovia, hauduta, kunnes ne ovat pehmenneet.

7. Viipaloi banaanit, heitä kastikkeen joukkoon ja lisää joukkoon vielä kourallinen tuoretta korianteria.