18. heinäkuuta 2016

Opatija


Seuraavaksi tiemme vei Opatijaan. Emme tienneet asuntoa varatessamme, kuinka hieno ja rikas kaupunki se on. Halusimme vain asunnon läheltä Rijekaa, josta on hyvä tehdä päiväretkiä muihin kaupunkeihin. Asuntomme, varsinkin sen sijainti, oli aivan täydellinen. Kaikki jotka suunnittelevat matkaa Kroatiaan, pitäkää mielessä tämä kaupunki. Suosittelen sitä todella. Myös kämppää suosittelen todella paljon, sen nimi on Apartment Leon & Leona.





























Kaikki edelliset kuvat olivat pihaltamme. Eikö olekin ihana paikka?


 Tässä on autotie, joka lähti pihaltamme








Mäkeä alaspäin muutama sata metri, niin alkoi kaunis rantapolku.








Pitkän rantareitin varrella sijaitsi monta uimapaikkaa.








Löysimme vilkkaan turistirannan. Ehdimme tosin jo käydä uimassa rauhallisemmassa paikassa.


Opatijan keskus sijaitsi toisessa suunnassa asunnostamme. Sinnekin pääsi kävellen rantabulevardia pitkin.


Keskustassa oli todella kiva ranta ja vesi mielettömän lämmintä.


 Kukaan muu ei uinut päivänvarjon kanssa :D Miksköhän. Must toi oli aika nerokasta.





Upea kaupunki





  Opatijan arkkitehtuuri on majesteettista. Kaikki keskustan rakennukset ovat tuollaisia.


Meidän piti olla alunperin vain 3 päivää Opatijassa, mutta olimmekin viikon, sillä ihastuimme kaupunkiin niin kovasti. Olimme varanneet Opatijan asunnon ennen matkalle lähtöä, mutta sen jälkeen suunnitelmat olivat auki. Otettiin siis vielä 4 yötä lisää ja saatin lisäaikaa miettiä mihin majoittuisi seuraavaksi.

4 kommenttia:

  1. Näyttääpä ihanalle siellä! Tunnelma välittyy tänne asti kuvien kautta. :) Olet onnekas, kun pääset matkustelemaan, mutta sä niin ansaitset sen. <3 Söpö punainen kisukin bongattu!

    Välillä sitä miettii vähän katkeroituneena, että kunpa joku veisi minutkin maailmalle. Mutta ei tuo yksi ainakaan, hän istuu vain koneella pelaamassa ja hommaa ennemmin kalusteita/elektroniikkaa. :D Onhan se itsestänikin kiinni, mutta olen tullut niin araksi, etten yksin saa aikaiseksi lähdettyä mihinkään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon kommentista Amsku <3 Enpä tiiä oonko ansainnut xD Panu tekee niin ahkerasti töitä (ja on tehnyt niin kauan), että sillä on varaa viedä meidät matkalle pari kertaa vuodessa. Jos seurustelisin oman ikäiseni opiskelijapojan kanssa, ei onnistuisi mitenkään. Sanoppa sille äijällesi että muistaa tuhlata välillä tyttöönsäkin xD

      Poista
    2. Työpaikka auttaa kyllä tässä matkusteluasiassa! Kivaa, kun molemmat (sinä ja Panu) selvästi nautitte matkailusta. :) Ois kurjaa jos toinen valittais vaan koko matkan. :D

      No, kun sillä alkoi työt vasta tänä kesänä ja myöhemmin selviää, saako jatkaa siellä vakituisena.. Kyllähän materiaa onkin mulle ostanut vähän. Matkailu olisi kuitenkin mun haaveissa nro 1 ja siinähän pääsisi samalla "huoltamaan" parisuhdettakin. Ellei sitten mene matkalla niin pahasti hermot toiseen, että käy kalpaten. ;) Mutta siinäpä sen näkisi. Täällähän sitä kotonakin tuijotellaan toisiamme nykyään joka päivä, kun yhdessä asutaan.

      Haleja! <3

      Poista
    3. Vielä onnea uuteen kotiin! Kyllä te ehditte vielä matkailla :) Toivottavasti pysytte yhdessä maailman tappiin asti, ootte niin söpö pari <3

      Poista